Prenumerera på Sfipaddans nyhetsbrev!
Nyhetsbrev
Prenumerera på Sfipaddans nyhetsbrev!

Prenumerera på Sfipaddans nyhetsbrev!

Vad är ett nyhetsbrev?

De flesta av er som läser detta vet redan vad ett nyhetsbrev är men tänkte i alla fall ge er min definition av ett nyhetsbrev. Jag anser att ett nyhetsbrev är ytterligare ett sätt att få ut informationen på ett bra sätt till sina läsare. Nyhetsbrev kommer oftast i form av ett mail som kan ha olika syften. Vissa nyhetsbrev kan innehålla information om ett tex ett företag, tjänster, hemsidor osv (oftast innehåller nyhetsbrevet information blandat med reklam för nya produkter.

Varför ett nyhetsbrev?

Varför jag har valt att starta ett nyhetsbrev är flera. En av anledningarna är att jag inte riktigt är nöjd med prenumerations-funktionen som är inbyggd i wordpress (som 88 st redan prenumererar på och denna möjlighet kommer fortfarande finnas kvar). Det jag inte är riktigt nöjd med är att jag kan inte ändra mailets utformning/layout innan ni får det i er mailbox. Som ni kanske har noterat gillar jag att presentera inlägg med mycket bilder, för att illustrera olika saker. Dessutom att jag lägger ner mycket tid på omslagsbilder som väcker intresse. I ett nyhetsbrev har jag möjlighet att påverka detta och presentera inläggen på ett bättre och mer tilltalande sätt(det är iaf min åsikt, finns säkert dem som tycker wordpress presenterar det snyggt). Nästa anledning är att jag själv vill lära mig hur nyhetsbrev är uppbyggda, för att senare kanske även utbilda andra hur man gör och vad man ska tänka på om man vill starta ett nyhetsbrev. Det kan vara ett bra sätt för alla verksamheter att ha en vecko/månadsvis sammanställning presenterad på ett snyggt sätt?. Självklart är det även ännu ett sätt att marknadsföra sfipaddan på, som kanske tilltalar vissa som inte hinner besöka sidan så ofta(vidare förklarat i nästa avsnitt varför).

Vad kommer nyhetsbrevet innehålla?

Sfipaddans nyhetsbrev kommer att ha vissa fasta avsnitt varje månad.
Dessa är följande:

 • Exklusivt innehåll (detta kan ske i olika former men min plan är att intervjua olika pedagoger eller utvecklare och presentera det på ett snyggt sätt i nyhetsbrevet. Men även göra exklusiva youtubeklipp som endast prenumeranter får ta del av, där jag recenserar en app eller visar något bra verktyg).
 • Statistik från hemsidan (Jag kommer att redovisa hur många besökare, vart dessa kommer ifrån, vilken app som klickats mest på, hur mycket inkomst sidan genererar i form av annonser osv).
 • Kort sammanställning av månadens inlägg på sfipaddan (Detta kan vara bra för personer som inte har tid att besöka sidan så ofta. Dessutom kan nyhetsbrevet delas till kollegor som är intresserade och vill ha en sammanställning av månaden som gått).

Detta är de fasta punkterna för varje månad. Självklart kommer jag lägga till ytterligare innehåll efter feedback från er eller om jag kommer på något nytt att ha med.

Hur prenumererar jag?

För att prenumerera, fyller ni bara i eran mailadress rutan nedan och tryck ”Subscribe”. Ni kommer även få ett mail där ni ska bekräfta eran prenumeration (om ni inte får något mail, kontrollera i skräpposten om mailet placerats där). OBS det kan ta någon minut innan ”bekräftelsemailet” kommer fram.


Hoppas att det fungerar, annars kan ni bara maila niclas.vestlund@sfipaddan.se och säga att ni vill läggas till i listan.

Min förhoppning är att få ut ett nyhetsbrev för maj månad (blir i slutet av maj) men jag skickar bara ut om jag tycker innehållet/designen är bra nog.

Share this Story

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prenumerera på Sfipaddan via Email

Skriv in din e-postadress i fältet nedan för att prenumerera på Sfipaddan och få notiser när nya inlägg görs via e-post.

Gör som 1 149 andra, prenumerera du med.

Följ Sfipaddan på Twitter

Pinterest

Flipped Classroom – det omvända arbetssättet

Facebook

Twitter

Google Plus

Follow Me on Pinterest
 • Nio appar för att lära sig svenska

  Pinned: 23 Feb 2015
 • Sfichatt: ett nytt och annorlunda lärarrum!

  Pinned: 15 Feb 2015
 • Sfipaddan.se behöver din hjälp!

  Pinned: 6 Oct 2014
 • Sfipodd: gratis poddradiotjänst för sfi-studerande + intervju med projektledaren Olga Carlberg.

  Pinned: 14 Sep 2014
 • I detta inlägg presenterar jag ett urplock av de sfi-bloggar som finns ute på nätet (de flesta har jag hittat i olika Facebook-grupper). Det har blivit populärt att ha en klassblogg för att publicera all möjlig information till sina elever. Har du planer på att starta en egen blogg för er klass? Då kan detta inlägg vara bra, för att se hur andra byggt upp sina bloggar för att få idéer eller inspiration.

  Pinned: 4 Sep 2014
 • Två gratisverktyg för skärmdumpar och filmer

  Pinned: 13 Aug 2014
 • I det femte avsnittet av Sfi-podden med livshistorier berättar Moe Asraei sin historia. Moe är 29 år, han flyttade från England när han var 10 år och har sedan dessa bott i bland annat Dubai och Iran. Nu bor han i Sverige dit kärleken förde honom. Moe berättar om sina erfarenheter av att bo, resa, arbeta och studera i olika länder.

  Pinned: 9 Jun 2014
 • Tidigare har det största fokuset varit på appar som går att använda i undervisningen. Detta inlägg är mer inriktat på vilka appar pedagoger kan använda för att förenkla eller utveckla undervisningen. Jag har tidigare satt ihop detta paket till kunskapsplattan.se, så ni hittar även paketet där. Självklart finns det ännu fler användbara appar som pedagoger kan använda men med dessa nio bör ni kunna göra det mesta med era iPads som filmklipp, dokument, presentera,lagra filer osv.

  Pinned: 24 May 2014
 • Prenumerera på Sfipaddans nyhetsbrev!

  Pinned: 20 May 2014
 • Josefin Barkelius

  Pinned: 17 May 2014