sfipaddan firar ett år!
Video

Sfipaddan firar ett år!

Sfipaddan.se

Sfipaddan.se startades i februari förra året, så det kanske är ett lite sent firande, men bättre sent än aldrig. Inledningsvis var syftet med bloggen/hemsidan att skriva ner mina tankar och idéer från den tiden jag var projektledare över ett iPadprojekt inom Sfi. Detta för kunskapen och idéerna skulle förevigas och delas vidare.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Responsen

Jag hade aldrig kunnat förvänta den positiva respons sfipaddan fått under året som gått. När Sfipaddan startades fanns det väldigt få hemsidor/bloggar som berörde Sfi, där tips och andra idéer spreds. Det har hänt mycket under året som gått! Genom alla statsbidragen som skolverket delat ut har det dykt upp mängder av hemsidor/bloggar med fantastiskt sfi-relaterat innehåll.

Framtiden

Jag är tyvärr inte längre aktiv inom sfi (arbetar som IT-tekniker) mer än som åskådare vilket gör att det blivit svårare och svårare att skapa inlägg med detaljerade arbetsätt med iPaden som verktyg inom sfi. Detta betyder inte att jag kommer sluta försöka! :) På senare tid har sfipaddan mer och mer omvandlats till en informationskanal där jag snappar upp intressanta nyheter inom Sfi-världen och omvandla dem till innehållsrika/kvalitativa inlägg. Exempel på dessa är inläggen om Sfichatt och Sfipodden. Detta är något jag kommer att fortsätta med i framtiden men jag är även väldigt intresserad av att ta del av era erfarenheter och idéer! Bidra gärna genom att tipsa mig om nyheter eller ge förslag på framtida inlägg genom att kontakta mig!

Det är era positiva kommentarer och feedback som gör att jag fortsätter att skriva inlägg på Sfipaddan. Tack till er alla!

Med vänliga hälsningar
Niclas Vestlund

Share this Story

Related Posts

2 Comments

 1. Calle

  mars 6, 2015 at 19:47

  En får gratulera till en bra sida och ett bra projekt! Tack för alla tips och råd!

  Reply

  • Niclas Vestlund

   mars 6, 2015 at 19:51

   Tack Calle, synd vi inte kunde fortsätta att utveckla SFI med iPads 😉

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prenumerera på Sfipaddan via Email

Skriv in din e-postadress i fältet nedan för att prenumerera på Sfipaddan och få notiser när nya inlägg görs via e-post.

Gör som 1 149 andra, prenumerera du med.

Följ Sfipaddan på Twitter

Pinterest

Flipped Classroom – det omvända arbetssättet

Facebook

Twitter

Google Plus

Follow Me on Pinterest
 • Nio appar för att lära sig svenska

  Pinned: 23 Feb 2015
 • Sfichatt: ett nytt och annorlunda lärarrum!

  Pinned: 15 Feb 2015
 • Sfipaddan.se behöver din hjälp!

  Pinned: 6 Oct 2014
 • Sfipodd: gratis poddradiotjänst för sfi-studerande + intervju med projektledaren Olga Carlberg.

  Pinned: 14 Sep 2014
 • I detta inlägg presenterar jag ett urplock av de sfi-bloggar som finns ute på nätet (de flesta har jag hittat i olika Facebook-grupper). Det har blivit populärt att ha en klassblogg för att publicera all möjlig information till sina elever. Har du planer på att starta en egen blogg för er klass? Då kan detta inlägg vara bra, för att se hur andra byggt upp sina bloggar för att få idéer eller inspiration.

  Pinned: 4 Sep 2014
 • Två gratisverktyg för skärmdumpar och filmer

  Pinned: 13 Aug 2014
 • I det femte avsnittet av Sfi-podden med livshistorier berättar Moe Asraei sin historia. Moe är 29 år, han flyttade från England när han var 10 år och har sedan dessa bott i bland annat Dubai och Iran. Nu bor han i Sverige dit kärleken förde honom. Moe berättar om sina erfarenheter av att bo, resa, arbeta och studera i olika länder.

  Pinned: 9 Jun 2014
 • Tidigare har det största fokuset varit på appar som går att använda i undervisningen. Detta inlägg är mer inriktat på vilka appar pedagoger kan använda för att förenkla eller utveckla undervisningen. Jag har tidigare satt ihop detta paket till kunskapsplattan.se, så ni hittar även paketet där. Självklart finns det ännu fler användbara appar som pedagoger kan använda men med dessa nio bör ni kunna göra det mesta med era iPads som filmklipp, dokument, presentera,lagra filer osv.

  Pinned: 24 May 2014
 • Prenumerera på Sfipaddans nyhetsbrev!

  Pinned: 20 May 2014
 • Josefin Barkelius

  Pinned: 17 May 2014