95% av c-eleverna är positiva till iPads på SFI
SFI, Undersökning
95% av c-eleverna är positiva till iPads på SFI

95% av c-eleverna är positiva till iPads på SFI

Anita Pihl som även hon är från SFI i Eskilstuna (Ivana Eklund har tidigare genomfört denna enkät på 15 a-elever) har använt samma enkätundersökning som tidigare på 19 c-elever. Som omslagsbilden ovan visar, ansåg i princip alla c-elever att iPads var bra på SFI. Av de 19 eleverna svarade 17 bra, 1 sådär/mellan och en glömde välja alternativ (dock har jag läst motiveringen under den öppna frågan “Varför?” och där står det enbart positivt om iPad så har valt att inkludera eleven i kolumnen bra).

iPad undersökning

Enkäten

Enkät sfi eskilstuna

Enkätresultatet

Elevernas enkätsvar visas i “slideshowen” nedan

Detta bildspel kräver JavaScript.

Detta inlägg innehåller ingen total sammanställning eftersom jag har ytterligare ett resultat som kommer redovisas i ett inlägg om några dagar och där kommer sammanställningen finnas med.

Kortfattat hur Anita Pihl använt iPads på kurs c

Favoritappen är Bitsboard

Favoritappen och absolut den bästa ( just nu) tycker jag är Bitsboard. Där gör jag egna Boards till mina elever där de tränar på framförallt bisatser, men också tema-relaterade ord och meningar. När du väl gjort din board laddas den upp i Bitsboards egna moln och sedan får man laddas ner den I elevpaddorna. Det finns jättebra spel inbyggda där eleven steg för steg lär sig meningarna som de skriver och de kan också träna uttal. Pro kostar 49kr tror jag. Den är riktigt bra, och eleverna jobbar hårt med den och arbetssättet är mycket uppskattat. Samma meningar har jag läst in till en diktamen (soundcloud) och lagt på lärplatt-formen( its)

“Jag låter eleverna skriva en skrivuppgift tillsammans i grupp, 3-4 pers, i appen

Skolstil: användbar app på c tycker jag. Det är en skrivapp med talsyntes, 49kr tror jag, eller 22kr…Jag låter eleverna skriva en skrivuppgift tillsammans i grupp, 3-4 pers, i appen. De diskuterar språket och kan lyssna på det de skriver. När de är klara så airdroppar de till min padda/i-phone direkt till googledrive, och jag klistrar in det i Onenote, där vi kan rätta tillsammans hela klassen. Efter rättningen lägger jag texterna på its så att alla kan läsa dem igen.

De brukar tycka det är ganska häftigt att finnas på youtube

En annan app jag använder mig av är Explain everything. Själv gör jag de flesta filmerna där ( bisatsfilmer som de tittar på i samband med arbetet i bitsboard) .Med eleverna har jag t ex gjort så att de, efter en bok vi läst och jobbat med tillsammans, får en skrivuppgift med anknytning till bokens innehåll (alla har samma förförståelse). De skriver uppgiften på papper tillsammans, fotograferar texten och lägger in i Explain Everything. De läser in texten och laddar upp den på youtube och sedan lägger vi den på Its. De brukar tycka det är ganska häftigt att finnas på youtube;) Detta tänker jag vidare-Utveckla..

Det finns ju oändliga utv- möjligheter

Det här är det jag gjort hittills i stora drag, men det finns ju oändliga utv- möjligheter och andra appar. Jag använder även andra appar, men inte så ofta just nu. En tanke jag nog ska prova inom kort är att de ska göra presentationer i Keynote, efter vi varit ute i skogen och fotograferat våren med paddorna.

Appar sfi

 

Länk till Skolstil 2: Skolstil 2 – Karin Ohlis Firma
Länk till Bitsboard Pro: Bitsboard – 10 pedagogiska spel för inlärning av språk ordförråd och mer – GrasshopperApps.com
Länk till Google Drive: Google Drive – Google, Inc.
Länk till OneNote: Microsoft OneNote för iPad – Microsoft Corporation
Länk till Soundcloud: SoundCloud – Music & Audio Discovery – SoundCloud Ltd.
Länk till Explain Everything: Explain Everything ™ – MorrisCooke

Om ni vill genomföra en liknande enkätundersökning bifogar jag en länk till enkäten här: https://www.dropbox.com/s/cm68v7o19cmeufi/Vad%20tycker%20du%20om%20iPads%20p%C3%A5%20SFI.pdf

Share this Story

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på Sfipaddan via Email

Skriv in din e-postadress i fältet nedan för att prenumerera på Sfipaddan och få notiser när nya inlägg görs via e-post.

Gör som 573 andra, prenumerera du med.

Följ Sfipaddan på Twitter

Flipped Classroom – det omvända arbetssättet