App: Ord i fokus från Folkuniversitetets förlag
App, SFI, Sva
App: Ord i fokus från Folkuniversitetets förlag

App: Ord i fokus från Folkuniversitetets förlag

Ord i fokusFolkuniversitetets förlag

Beskrivning av Ord i fokus (22:-) från iTunes

Svensk ordförrådsträning

Det är lättare att lära sig ett språk om det samtidigt är roligt. Med Ord i fokus kan du förbättra och bredda ditt ordförråd i svenska på ett lekfullt och utmanande sätt.

Applikationen är baserad på böckerna Bygg upp ditt ordförråd som ända sedan 1970-talet framgångsrikt hjälpt tusentals människor att bli duktiga i svenska. Nu är det din tur!

bygg upp ditt ordförråd

Så här spelar du:

Spelet är enkelt. Du har tre kategorier att välja mellan, där den lättaste varianten är ”bild till ord”. En bild visas och olika ord faller nedåt i strid ström. Din uppgift är att klicka på det ord som passar till bilden. Väljer du rätt ord så får du höra ordet uttalas, varpå det sen hamnar i ordlistan. Väljer du fel så lyser det rött. På samma sätt fast tvärtom fungerar kategorin ”ord till bild”. När du förbättrat ditt ordförråd kan du utmana dig själv med den tredje kategorin – att hitta rätt synonym till det ord som visas.

Spelet går på tid. Du väljer själv om du vill att orden eller bilderna ska komma i snabb, lagom eller långsam takt.

Du kan enkelt se vilka ord du har klarat genom att titta i din ordlista. Vill du höra dem uttalas igen så klicka på noten. Du kan också sortera dem i bokstavsordning om du vill.

Källa: Ord i fokus – Folkuniversitetets förlag

Detta bildspel kräver JavaScript.

Appen har även en egen hemsida som ni finner här: http://ordifokus.se

Kommentar efter att ha testat appen Ord i fokus

Ord i fokus i sig är relativt unik eftersom det finns få liknande appar i AppStore vad jag vet iaf (rätta mig gärna i kommentarerna till inlägget om jag har fel). Dessutom tycker jag det är bra/roligt att de valt att utforma appen som ett “spel” istället för att bara vara en app man trycker på bilder och formar ord för att komma vidare. Skulle vara intressant att veta vad eventuella elever tycker om appen eftersom det är svårt för mig att uttala mig om svårighetsgraden i appen (personligen blev jag väldigt otålig när inte rätt fallande ord dök upp på väldigt länge). Jag tror appen kan passa på C-Sva nivå eftersom flera av orden är relativt svåra. Var själv nyligen på vilja förlag och diskuterade appar och nu har folkuniversitets förlag kommit med en app! Kan bli en riktigt intressant framtid om alla förlag börjar utveckla sina egna appar!

Ni kan ladda ner appen här: Ord i fokus – Folkuniversitetets förlag

Fick en extra gratiskod till appen som jag kommer att dela ut under helgen på Sfipaddans Facebook så se till att ni gillar den! Länk till facebooksidan finner ni här: Sfipaddan på Facebook!

 

Share this Story

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på Sfipaddan via Email

Skriv in din e-postadress i fältet nedan för att prenumerera på Sfipaddan och få notiser när nya inlägg görs via e-post.

Gör som 1 153 andra, prenumerera du med.

Följ Sfipaddan på Twitter

Pinterest

Flipped Classroom – det omvända arbetssättet

Facebook

Twitter

Google Plus

Follow Me on Pinterest
 • Nio appar för att lära sig svenska

  Pinned: 23 Feb 2015
 • Sfichatt: ett nytt och annorlunda lärarrum!

  Pinned: 15 Feb 2015
 • Sfipaddan.se behöver din hjälp!

  Pinned: 6 Oct 2014
 • Sfipodd: gratis poddradiotjänst för sfi-studerande + intervju med projektledaren Olga Carlberg.

  Pinned: 14 Sep 2014
 • I detta inlägg presenterar jag ett urplock av de sfi-bloggar som finns ute på nätet (de flesta har jag hittat i olika Facebook-grupper). Det har blivit populärt att ha en klassblogg för att publicera all möjlig information till sina elever. Har du planer på att starta en egen blogg för er klass? Då kan detta inlägg vara bra, för att se hur andra byggt upp sina bloggar för att få idéer eller inspiration.

  Pinned: 4 Sep 2014
 • Två gratisverktyg för skärmdumpar och filmer

  Pinned: 13 Aug 2014
 • I det femte avsnittet av Sfi-podden med livshistorier berättar Moe Asraei sin historia. Moe är 29 år, han flyttade från England när han var 10 år och har sedan dessa bott i bland annat Dubai och Iran. Nu bor han i Sverige dit kärleken förde honom. Moe berättar om sina erfarenheter av att bo, resa, arbeta och studera i olika länder.

  Pinned: 9 Jun 2014
 • Tidigare har det största fokuset varit på appar som går att använda i undervisningen. Detta inlägg är mer inriktat på vilka appar pedagoger kan använda för att förenkla eller utveckla undervisningen. Jag har tidigare satt ihop detta paket till kunskapsplattan.se, så ni hittar även paketet där. Självklart finns det ännu fler användbara appar som pedagoger kan använda men med dessa nio bör ni kunna göra det mesta med era iPads som filmklipp, dokument, presentera,lagra filer osv.

  Pinned: 24 May 2014
 • Prenumerera på Sfipaddans nyhetsbrev!

  Pinned: 20 May 2014
 • Josefin Barkelius

  Pinned: 17 May 2014