49 miljoner kr i beviljade statsbidrag för SFI år 2015
SFI, Skolverket, Statsbidrag
Beviljade statsbidrag för SFI 2015

Beviljade statsbidrag för SFI 2015

Vid en genomgång av förra årets statsbidrag för sfi kunde iaf jag se en röd tråd i form av flippat klassrum och lärplattformar. Detta året är det lite svårare att se någon specifik tendens (vid en analys av statsbidragens titlar). Jag tycker att skolverket har blivit lite bättre på att ta till vara på erfarenheterna från projekten i form av webinarium och träffar under förra året. Under det året jag var projektledare över ett av dessa projekten genomfördes det endast ett webinarum.

Finns det någon anledning till att inte alla projektrapporter blir offentliga och läggs upp på skolverkets hemsida när projekten tar slut? Jag valde att offentliggöra det mesta av den rapport jag skrev i detta inlägg.  Personligen tycker jag att det hade varit väldigt intressant och ta del av allas slutsatser och lärdomar från de 100-tals projekten som genomförs årligen. Har ni någon bra förklaring? Skriv den gärna i kommentarerna till detta inlägg.

Syfte med statsbidragen

Syftet med bidraget är att höja kvaliteten i och öka individanpassningen av utbildning i svenska för invandrare. Bidraget ska gå till insatser som höjer kvaliteten i utbildningen och gör den mer flexibel och individanpassad. Skolverket har beslutat att fördela statsbidrag för totalt 48,9 miljoner kronor till 101 anordnare för år 2015. – Källa skolverket.se

 

Statsbidrag SFI 2015

Ordmoln över titlarna på bidragen 2015

 

Alla beviljade statsbidrag 2015

En PDF över beviljade statsbidrag kan du hitta här. Anledningen att jag valt att kopiera och klistra in bilder från pdf:en i inlägget, är att skolverket tar bort länken till beviljade statsbidrag när det kommer nya nästa år. Detta märkte jag i mitt tidigare inlägg om statsbidragen 2014 som ni kan läsa här (länken till beviljade statsbidrag 2014 finns inte längre på skolverkets hemsida).

Är det någon som är intresserad av att dela med sig av sina erfarenheter från något av dessa eller tidigare års projekt, hör gärna av er till mig/sfipaddan. 

Share this Story

Related Posts

2 Comments

 1. Helena

  mars 1, 2015 at 17:32

  Vet inte vart min kommentar tog vägen. Kanske skrev jag i fel ruta …
  I alla fall: bästa titeln var helt klart “Om du kysser en padda får du en ros.”
  Håller helt med dig att det är synd att man inte kan ta del av alla lärdomar, t.ex. från förra årets miljoner. Det var en utställning i Stockholm i höstas, men det var svårt att greppa allt sa vår rektor.
  Även 2015 verkar flexibilitet vara modeordet för dagen. Flera har fått pengar för sånt vi jobbar med på Bas och studieväg 1. Om jag mäktar med så ska jag försöka kontakta de kommuner som fått stöd för att se om man kan utbyta erfarenheter.
  Lite pinsamt att se hur dåligt Stockholm är på att söka pengar. Endast en aktör från Stoxkholm hade fått nåt och det var en mindre summa.
  Bra inlägg annars Niclas. Jag gror jag snor idén om det är ok.
  Helena

  Reply

  • Niclas Vestlund

   mars 1, 2015 at 17:46

   Ja du skrev nog på Facebook-kommentarsfältet men spelar ju ingen roll 🙂 Haha ja det är ju iaf en titel som står ut…

   Ja alltså tar de bara 1 miljon av bidragspengarna till att sprida mer och nätverka tror ja att de pengarna bidrar mer än något projekt för samma summa. Ja jo precis det har väl funnits under alla åren men nu när inte något annat står ut flyter det ju upp till ytan.
   Ja precis det är ju ett sätt men ja tycker ändå det kan vara svårt när det enda man vet om de olika projekten är oftast titeln. Hade ju varit smidigare om man kunnat läsa rapporten innan så man vet vilka kommuner som har relevanta projekt. Ja det är ju lite konstigt men Stockholm kanske inte hade några bra ansökningar detta året helt enkelt 🙂 Ja visst kör på! 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på Sfipaddan via Email

Skriv in din e-postadress i fältet nedan för att prenumerera på Sfipaddan och få notiser när nya inlägg görs via e-post.

Gör som 573 andra, prenumerera du med.

Följ Sfipaddan på Twitter

Flipped Classroom – det omvända arbetssättet