Nytt digitalt läromedel vid namn SVAAPP
App, Digitala arbetssätt, Verktyg
Nytt digitalt läromedel vid namn SVAAPP

Nytt digitalt läromedel vid namn SVAAPP

Till en början vill jag säga att detta inte är något sponsrat inlägg eller att någon från SVAAPP har kontaktat mig för att göra detta inlägg. Det enda någon från SVAAPP gjorde var att publicera ett inlägg om tjänsten på Sfipaddans facebooksida. Jag blev nyfiken och började undersöka vad SVAAPP var för någonting. Så länge jag tycker att produkten/tjänsten eller appen är intressant publicerar jag gärna ett inlägg om detta på Sfipaddan. Följande meddelande publicerades på sfipaddans facebooksida vilket fångade mitt intresse.

Vad är SVAAPP?

Ett nytt digitalt läromedel som har kommit ut med sin första modul, lättlästa berättelser. Elever kan läsa och lyssna på berättelser, spela in sin egen läsning, svara på frågor och sammanfatta berättelserna. Det finns berättelser för små barn, ungdomar och yrkesreportage. Ungdomsböckerna och yrkesreportagen är skrivna på lätt svenska med få tempusväxlingar för att passa nyanlända elever på t.ex. Språkintroduktionen och SFI. Berättelserna finns på svenska, engelska, spanska, grekiska, arabiska, dari och somaliska. Vissa titlar finns på polska, ryska och serbiska.

Vi översätter kontinuerligt till nya språk. Meningen är att eleverna ska kunna lära sig svenska med hjälp av sitt modersmål. Framöver kommer fler berättelser. Det kommer också en filmmodul med korta filmer och frågor i olika nivåer till. SVAAPP kommer även att utökas med en ordmodul med olika övningar där eleverna bl.a. kan lyssna på orden och spela in dem.

Det är gratis att prova SVAAPP terminen ut. Efter sommaren kostar en årsprenumeration av berättelsemodulen 500:- för obegränsat antal elever på en skola.

Youtubevideo som grundligt går igenom SVAAPP

Jag själv har inte testat appen men såg videon ovan och tyckte tjänsten var värd att tipsa om. Dessutom att man får pröva på tjänsten i fyra veckor innan man betalar något är mycket positivt. Vill ni läsa mer om SVAAPP, besök gärna deras hemsida här: https://svaapp.se

Är det någon som har testat tjänsten? Dela med dig av dina erfarenheter i kommentarerna till detta inlägg.

Share this Story

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på Sfipaddan via Email

Skriv in din e-postadress i fältet nedan för att prenumerera på Sfipaddan och få notiser när nya inlägg görs via e-post.

Gör som 1 153 andra, prenumerera du med.

Följ Sfipaddan på Twitter

Pinterest

Flipped Classroom – det omvända arbetssättet

Facebook

Twitter

Google Plus

Follow Me on Pinterest
 • Nio appar för att lära sig svenska

  Pinned: 23 Feb 2015
 • Sfichatt: ett nytt och annorlunda lärarrum!

  Pinned: 15 Feb 2015
 • Sfipaddan.se behöver din hjälp!

  Pinned: 6 Oct 2014
 • Sfipodd: gratis poddradiotjänst för sfi-studerande + intervju med projektledaren Olga Carlberg.

  Pinned: 14 Sep 2014
 • I detta inlägg presenterar jag ett urplock av de sfi-bloggar som finns ute på nätet (de flesta har jag hittat i olika Facebook-grupper). Det har blivit populärt att ha en klassblogg för att publicera all möjlig information till sina elever. Har du planer på att starta en egen blogg för er klass? Då kan detta inlägg vara bra, för att se hur andra byggt upp sina bloggar för att få idéer eller inspiration.

  Pinned: 4 Sep 2014
 • Två gratisverktyg för skärmdumpar och filmer

  Pinned: 13 Aug 2014
 • I det femte avsnittet av Sfi-podden med livshistorier berättar Moe Asraei sin historia. Moe är 29 år, han flyttade från England när han var 10 år och har sedan dessa bott i bland annat Dubai och Iran. Nu bor han i Sverige dit kärleken förde honom. Moe berättar om sina erfarenheter av att bo, resa, arbeta och studera i olika länder.

  Pinned: 9 Jun 2014
 • Tidigare har det största fokuset varit på appar som går att använda i undervisningen. Detta inlägg är mer inriktat på vilka appar pedagoger kan använda för att förenkla eller utveckla undervisningen. Jag har tidigare satt ihop detta paket till kunskapsplattan.se, så ni hittar även paketet där. Självklart finns det ännu fler användbara appar som pedagoger kan använda men med dessa nio bör ni kunna göra det mesta med era iPads som filmklipp, dokument, presentera,lagra filer osv.

  Pinned: 24 May 2014
 • Prenumerera på Sfipaddans nyhetsbrev!

  Pinned: 20 May 2014
 • Josefin Barkelius

  Pinned: 17 May 2014