Resultat av Sfipaddans undersökning del ett
SFI, Tävling, Undersökning
Resultat av Sfipaddans undersökning del ett

Resultat av Sfipaddans undersökning del ett

Jag kommer dela upp resultatet av denna undersökning i två inlägg, där det första inlägget tar upp de tre inledande frågorna i enkäten. Enkäten besvarades av 32 personer, vinnaren av presentkortet på 150:- kommer att presenteras i del två av enkätresultatet (om cirka en vecka).

Fråga nummer ett: På vilken sfi-nivå undervisar du?

Skärmklipp 2015-05-25 21.16.27

Kommentar: Denna fråga kunde besvaras med fler än ett svarsalternativ vilket medför den lite konstiga fördelningen av procent. Det som går att utläsa är att det ändå är en majoritet av de besvarande som använder iPads på A och B-nivå. Detta är inte direkt oväntat eftersom de flesta appar är utvecklade med dessa nivåer i åtanke.

Fråga nummer två: Hur stor kunskap om iPads anser du dig ha?

Skärmklipp 2015-05-25 21.20.21Kommentar: När jag gjorde en uträkning på vad snittet var så blev siffran 6,5. Denna undersökning är väl relativt riktad (de flesta som besvarade enkäten använder säkerligen iPads väldigt mycket i undervisningen) och speglar kanske inte alla sfi-lärare. De flesta lärare anser ändå att de besitter en hyfsat stor kunskap om iPad.

Fråga nummer tre: Hur ofta använder du iPads i klassrummet?

Skärmklipp 2015-05-25 21.27.09

Kommentar: Resultatet av denna fråga belyser lite det jag var inne på under fråga två, att de flesta svarande använder iPads riktigt mycket i sin undervisning. 84,5 % använder iPads “varje dag” eller “någon gång i veckan”! Att vissa inte använder iPadsen dagligen kan bero på att det finns en begränsad upplaga av iPads att exempelvis boka.

Sfipaddan undersöker del två

Nästa del av enkätresultatet kommer att avslöja vilka appar ni sfi-lärare använder i undervisningen men även era tre favoritappar! Dessutom kommer vinnaren att presenteras! Har ni några synpunkter på resultatet? Skriv gärna dessa i kommentarerna nedan.

Share this Story

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på Sfipaddan via Email

Skriv in din e-postadress i fältet nedan för att prenumerera på Sfipaddan och få notiser när nya inlägg görs via e-post.

Gör som 573 andra, prenumerera du med.

Följ Sfipaddan på Twitter

Flipped Classroom – det omvända arbetssättet