Resultat av Sfipaddans undersökning del ett
SFI, Tävling, Undersökning
Resultat av Sfipaddans undersökning del ett

Resultat av Sfipaddans undersökning del ett

Jag kommer dela upp resultatet av denna undersökning i två inlägg, där det första inlägget tar upp de tre inledande frågorna i enkäten. Enkäten besvarades av 32 personer, vinnaren av presentkortet på 150:- kommer att presenteras i del två av enkätresultatet (om cirka en vecka).

Fråga nummer ett: På vilken sfi-nivå undervisar du?

Skärmklipp 2015-05-25 21.16.27

Kommentar: Denna fråga kunde besvaras med fler än ett svarsalternativ vilket medför den lite konstiga fördelningen av procent. Det som går att utläsa är att det ändå är en majoritet av de besvarande som använder iPads på A och B-nivå. Detta är inte direkt oväntat eftersom de flesta appar är utvecklade med dessa nivåer i åtanke.

Fråga nummer två: Hur stor kunskap om iPads anser du dig ha?

Skärmklipp 2015-05-25 21.20.21Kommentar: När jag gjorde en uträkning på vad snittet var så blev siffran 6,5. Denna undersökning är väl relativt riktad (de flesta som besvarade enkäten använder säkerligen iPads väldigt mycket i undervisningen) och speglar kanske inte alla sfi-lärare. De flesta lärare anser ändå att de besitter en hyfsat stor kunskap om iPad.

Fråga nummer tre: Hur ofta använder du iPads i klassrummet?

Skärmklipp 2015-05-25 21.27.09

Kommentar: Resultatet av denna fråga belyser lite det jag var inne på under fråga två, att de flesta svarande använder iPads riktigt mycket i sin undervisning. 84,5 % använder iPads “varje dag” eller “någon gång i veckan”! Att vissa inte använder iPadsen dagligen kan bero på att det finns en begränsad upplaga av iPads att exempelvis boka.

Sfipaddan undersöker del två

Nästa del av enkätresultatet kommer att avslöja vilka appar ni sfi-lärare använder i undervisningen men även era tre favoritappar! Dessutom kommer vinnaren att presenteras! Har ni några synpunkter på resultatet? Skriv gärna dessa i kommentarerna nedan.

Share this Story

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på Sfipaddan via Email

Skriv in din e-postadress i fältet nedan för att prenumerera på Sfipaddan och få notiser när nya inlägg görs via e-post.

Gör som 1 153 andra, prenumerera du med.

Följ Sfipaddan på Twitter

Pinterest

Flipped Classroom – det omvända arbetssättet

Facebook

Twitter

Google Plus

Follow Me on Pinterest
 • Nio appar för att lära sig svenska

  Pinned: 23 Feb 2015
 • Sfichatt: ett nytt och annorlunda lärarrum!

  Pinned: 15 Feb 2015
 • Sfipaddan.se behöver din hjälp!

  Pinned: 6 Oct 2014
 • Sfipodd: gratis poddradiotjänst för sfi-studerande + intervju med projektledaren Olga Carlberg.

  Pinned: 14 Sep 2014
 • I detta inlägg presenterar jag ett urplock av de sfi-bloggar som finns ute på nätet (de flesta har jag hittat i olika Facebook-grupper). Det har blivit populärt att ha en klassblogg för att publicera all möjlig information till sina elever. Har du planer på att starta en egen blogg för er klass? Då kan detta inlägg vara bra, för att se hur andra byggt upp sina bloggar för att få idéer eller inspiration.

  Pinned: 4 Sep 2014
 • Två gratisverktyg för skärmdumpar och filmer

  Pinned: 13 Aug 2014
 • I det femte avsnittet av Sfi-podden med livshistorier berättar Moe Asraei sin historia. Moe är 29 år, han flyttade från England när han var 10 år och har sedan dessa bott i bland annat Dubai och Iran. Nu bor han i Sverige dit kärleken förde honom. Moe berättar om sina erfarenheter av att bo, resa, arbeta och studera i olika länder.

  Pinned: 9 Jun 2014
 • Tidigare har det största fokuset varit på appar som går att använda i undervisningen. Detta inlägg är mer inriktat på vilka appar pedagoger kan använda för att förenkla eller utveckla undervisningen. Jag har tidigare satt ihop detta paket till kunskapsplattan.se, så ni hittar även paketet där. Självklart finns det ännu fler användbara appar som pedagoger kan använda men med dessa nio bör ni kunna göra det mesta med era iPads som filmklipp, dokument, presentera,lagra filer osv.

  Pinned: 24 May 2014
 • Prenumerera på Sfipaddans nyhetsbrev!

  Pinned: 20 May 2014
 • Josefin Barkelius

  Pinned: 17 May 2014