Sfipaddan.se behöver din hjälp!
Digitala arbetssätt, Nyheter, SFI
Sfipaddan.se behöver din hjälp!

Sfipaddan.se behöver din hjälp!

Syftet och målet med Sfipaddan.se vid starten var att förmedla den kunskap jag införskaffat mig under tiden som projektledare i iPad-projektet ni kan läsa mer om här. Dessutom var jag under den tiden arbetslös (början av februari) och hade all tid i världen att förmedla mina tankar och erfarenheter. När jag väl fick jobb igen i April blev det mycket mindre tid över att lägga på Sfipaddan.se men jag hade även tömt mina egna kunskaper och jag arbetade inte längre aktivt inom Sfi eller med iPads. Det är väldigt svårt att fortsätta att fördjupa mig inom Sfi och iPads när jag nu arbetar inom en helt annan sektor (IT-tekniker). De flesta nyheterna som jag på senare tid har skrivit är mest andrahands-nyheter eller en slags upplysningsinlägg om andra verksamheters resultat. Därför behöver jag nu er hjälp!

Jag tycker att det skulle vara mycket roligare/innehållsrikare om ni pedagoger men även studenter berättar om era erfarenheter ifrån användningen av iPads/IKT i klassrummen. Allt publiceras sedan här på Sfipaddan.se så andra kan läsa, lära och utvecklas. Sfipaddan.se söker därför efter i första hand skribenter till Sfipaddan.se.

Det behövs ingen tidigare erfarenhet av wordpress eller att skriva till webben (jag kan även sköta redigering och editering av era texter innan publicering). Om det finns intresserade kommer jag att lära er allt jag kan om WordPress och hur det går till när man publicerar och göra informativa inlägg. Alternativt om ni vill dela med er av något intressant eller marknadsföra er blogg genom ett gästbloggs-inlägg här på Sfipaddan.se.

Här är några exempel på intressanta saker jag kan komma på nu lite snabbt:

 • Intervjua en kollega om hur hon arbetar med iPads i klassrummet.
 • Dela med er av ett studiebesök till någon verksamhet som har kommit långt i användningen av iPads.
 • Dela med er av era elevers intryck vid användningen av någon app eller arbetssätt.
 • Förmedla intressanta sätt att arbeta med iPads/appar.
 • Dela med er av era favorit-appar.
 • Hjälpa till att dela intressant information på Sfipaddans Facebookgrupp.

Detta är bara några exempel, det finns säkert en mängd olika infallsvinklar för ett inlägg.

Är det någon som är intresserad av att hjälpa till eller har frågor skicka bara iväg ett mail till: Niclas.Vestlund@gmail.com

Med vänliga hälsningar
Niclas Vestlund – Sfipaddan.se

Share this Story

Related Posts

2 Comments

 1. Helena

  oktober 6, 2014 at 20:09

  Bra tänkt! Jag ska se vad jag kan hitta på. Just nu är orken nere under skosulorna – om det nu går. Men kommer jag på nåt bra så hör jag självklart av mig!
  Trivs du på nya jobbet?

  Reply

  • Niclas Vestlund

   oktober 6, 2014 at 20:14

   Tack men det har väl alltid varit på detta sättet har aldrig tackat nej till någon som vill skriva något. Har inte blivit något om BAS ännu men du marknadsför ju det riktigt bra själv 🙂 Men det är ju bara hojta till om du har något intressant!
   Jadå det är ju nu ungefär nu ett halvår in man börjar komma in i det ordentligt =) Som det ser ut nu kommer jag även få händerna fulla med iPads fast denna gången till en annan målgrupp 😛

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på Sfipaddan via Email

Skriv in din e-postadress i fältet nedan för att prenumerera på Sfipaddan och få notiser när nya inlägg görs via e-post.

Gör som 573 andra, prenumerera du med.

Följ Sfipaddan på Twitter

Flipped Classroom – det omvända arbetssättet