Tävling: Vinn två lättlästa böcker från Vilja förlag!
SFI, Tävling
Tävling: Vinn två lättlästa böcker från Vilja förlag!

Tävling: Vinn två lättlästa böcker från Vilja förlag!

Bakgrund

För några veckor sedan besökte jag Vilja förlag i Stockholm för att träffa Lina som är projektledare på Vilja förlag (förlag som gör lättlästa böcker på svenska). Hon ville träffas för att diskutera digitala möjligheter och få en inblick i vilka appar/tekniska möjligheter som finns osv. Förutom Lina så deltog Helena Mehrstedt som är Sfi-pedagog i Basprojektet. Hon skrev ett trevligt blogginlägg om mötet som ni kan läsa här: Bas och Sfipaddan pratar lättäst hos vilja förlag. När mötet var slut fick jag sju böcker med mig hem och beslutade att skänka fem av dessa till Allbo Lärcenter i Alvesta (där jag arbetade tidigare). Lättlästa böcker vilja förlag

Resterande två har jag valt att tävla/lotta ut här på Sfipaddan. Nedan finns det lite information om de två böckerna och avslutningsvis kommer jag gå igenom reglerna för tävlingen.

Bok nummer ett

Håll mitt hjärta

Håll mitt hjärta (109:-)

En berättelse om ett liv som inte blev som det var tänkt. Om en kärlek som inte hittade hem. Om en dröm som aldrig blev verklighet.

Håll mitt hjärta handlar om en kvinna som stannar upp och ser tillbaka på sitt liv. Hon funderar över relationer. Och kärlek. Funderar över livets alla vägar och val. Varför väljer vi att gå den vägen vi går? Varför fattar vi vissa beslut? Är det ödet? Eller kanske slumpen?

Bente Bratlunds språk är en blandning av skönlitteraturens rena prosa och lyrikens vackra klang. Språket iHåll mitt hjärta är inget undantag. Ömsom framkallar hennes nakna ord rysningar, ömsom slås man av hennes mångbottnade berättelse. En bok för de som vill ha en större läsutmaning. Fortfarande är den lättläst med ett Lix-värde på 15 men svårare ord förekommer också.

Källa: http://viljaforlag.se/?wpsc-product=hall-mitt-hjarta

Arbetsmaterial till boken

Håll mitt hjärta av Bente Bratlund. Klicka här för att ladda ner.

Bok nummer två

Den store Gatsby

Den store Gatsby (119:-)

Den store Gatsby kom först ut 1925 i USA. Den utspelar sig i en flott förort till New York 1922. Det är en tragisk historia om kärlek, passion och våld. Den omåttligt förmögne och gåtfulle Jay Gatsby försöker fånga sin ungdoms kärlek Daisy genom att visa hur framgångsrik han har blivit. De möts och kärleken blossar upp på nytt och hela historien slutar i en katastrof.

Även om historien är ett klassiskt triangeldrama finns det mycket att begrunda. Utöver kärlekshistorien kan man fundera på om vi har förändrat vårt synsätt sedan 1920-talet. Är det viktigt med framgång? Hur stor betydelse har ärlighet och lojalitet för oss i dag?

Källa: http://viljaforlag.se/?wpsc-product=den-store-gatsby

Arbetsmaterial till boken

Den store Gatsby av F Scott Fitzgerald – för pedagogen. Klicka här för att ladda ner.
Den store Gatsby av F Scott Fitzgerald – för läsaren. Klicka här för att ladda ner.

Tävlingsregler

Jag har funderat mycket på hur man skulle kunna utforma tävlingen för att enkelt kunna urskilja och lotta fram en vinnare. För det kommer ske via lottning (bristande fantasi). Detta behöver du göra för att delta i tävlingen:

1. Prenumerera på Sfipaddans inlägg (dvs du får mail när nya inlägg sker på Sfipaddan och varför skulle du inte vilja det?)

För att prenumerera fyller du i din mail uppe till höger på startsidan av www.sfipaddan.se (se bild nedan). OBS viktigt! Du kommer att få ett bekräftelse-mail som du måste godkänna för att detta ska aktiveras.

Prenumerera

 

2. Skriv en kommentar till detta inlägget antingen på Facebook (Viktigt att ni skriver en kommentar till just facbookinlägget som rör tävlingen för att jag ska kunna hålla koll) eller här under inlägget på sfipaddan.se.

Vad gör jag om jag redan är prenumerant?
Då räcker det med att ni kommenterar här eller på Facebook för att vara med i tävlingen.

Tävlingen pågår fram till söndagen den 27 April kl 23:58!

Vinnaren kommer att publiceras i detta inlägg och på Facebook efter utsatt tid och kontaktas via mail. 

EDIT: Vinnare av tävlingen blev Maria Nikka grattis!

Share this Story

Related Posts

One Comment

  1. Irene

    april 22, 2014 at 20:48

    Jag är gärna med och tävlar om böckerna och hoppas på tur! 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på Sfipaddan via Email

Skriv in din e-postadress i fältet nedan för att prenumerera på Sfipaddan och få notiser när nya inlägg görs via e-post.

Gör som 573 andra, prenumerera du med.

Följ Sfipaddan på Twitter

Flipped Classroom – det omvända arbetssättet