Undersökning: Sfi-lärarnas favorit-appar!
SFI, Tävling, Undersökning
Undersökning: Sfi-lärarnas favorit-appar!

Undersökning: Sfi-lärarnas favorit-appar!

Nu är det dags att presentera den andra delen i Sfipaddans undersökning (ni kan läsa den första delen HÄR)! Denna del handlar om vilka appar Sfi-lärarna använder i undervisningen och vilka tre appar som är mest omtykta. Dessutom kommer vinnaren av utlottningen av ett iTunes-presentkort att presenteras.

Fråga nummer fyra: Vilka av följande appar använder du i din undervisning?

undersökning

 

Kommentar: Resultat känns ganska väntat med Skolstil 2, Moji Klockis, Se bokstavsjuden, Alfavux och Bitsboard i topp. Dessa appar täcker de flesta områden inom Sfi tycker jag. Lite förvånande var kanske att Keynote och Pages fick så pass hög procent men det kan vara för att lärarna använder dessa som presentationsverktyg i klassrummet?

 

Fråga nummer fem: Om du bara fick välja TRE appar vilka skulle det vara?

Undersökning2

 

Kommentar: Detta resultatet blir aningen intressantare när endast tre appar fick väljas. Något anmärkningsvärt är att Bitsboard kom före både Se Bokstavsljuden och Moji Klockis som låg före i det föregående resultatet. Bitsboard är ju en ganska bred app som kan används både för uttal och klocka så det är kanske en orsak till att den gick om. Något jag inte riktigt väntade mig var att Keynote även här skulle få så pass hög procent! Någon måste berätta för mig vad alla använder Keynote till? 🙂

Vinnaren av presentkortet!

För att utse en vinnare använde jag mig av en slumpgenerator. Det var 32 svarande i enkäten och jag ställde in generatorn att välja ett nummer mellan 1 och 32. Vinnaren blev Carina (vill inte skriva efternamnet här)! Grattis! You got mail!

IMG_1536Skärmklipp 2015-06-05 19.44.55

 

Är det något ni tycker är intressant med svaren eller någon annan åsikt om undersökningen, skriv gärna dessa i kommentarerna.

 

Share this Story

Related Posts

One Comment

  1. Helena

    juni 5, 2015 at 18:19

    Inte förvånande vann Skolstil. Och heja Alfavux! LäsKod trodde jag skulle fått högre procent. Kanske anses den fortfarande ny? Och vad skönt att Bitsboard vann över Moji klockis! ? Men att inte Explain Everything var med!? Hade jag glömt den? Numera använder jag ofta den, både för mig själv när jag gör filmer till eleverna och också när vi gör “film” tillsammans.

    Jag använder Keynote rätt mycket, framför allt om jag ska göra en presentation till eleverna. Jag tycker den är enkel att använda i paddan och det är lätt att infoga bilder från kamerarullen, flytta texter etc. Vill jag ha ljud till lägger jag på det i EE, sedan laddar jag upp på YouTube och vips – till elevernas blogg! Så ja, Keynote är en av mina favvoappar – men det är inte ofta eleverna själva använder den. Jag hade några tidigare som var riktigt duktiga och jag visade dem hur man kunde göra fina presentationer om t.ex. sitt hemland, men just nu använder jag den mest själv.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på Sfipaddan via Email

Skriv in din e-postadress i fältet nedan för att prenumerera på Sfipaddan och få notiser när nya inlägg görs via e-post.

Gör som 573 andra, prenumerera du med.

Följ Sfipaddan på Twitter

Flipped Classroom – det omvända arbetssättet