uTalk svenska på SFI
App, Digitala arbetssätt, SFI, Youtube

uTalk svenska på SFI

utalk svenskaDen erfarenhet jag har utav uTalk Svenska är att appen fungerar på alla nivåer inom SFI. A-B elever brukar tycka det är roligt att exempelvis träna kategorierna färger och mat. C-D elever kan tröttna lite snabbare men eftersom det finns flera svårighetsgrader på de olika kategorierna anser jag att det även kan vara utmanande för dem. Ett förslag på arbetssätt vid användningen av uTalk svenska under en lektion är följande:

1. Beroende på vad eleverna behöver träna, välj ett av uTalks ämnen.

2. Förklara för eleverna att ni kommer testa vad de lärt sig vid lektionens slut eller vid en viss tid. (Detta eftersom eleverna får ett mål att sträva efter och möjligtvis går in för uppgifter ännu mer. Inte för att de normalt sätt inte skulle göra det)

3. Koppla in uTalk svenska genom en iPad till klassrummet projektor och kör lätt alternativt svårt spel i helklass. Antingen väljer du ut en elev som ska komma fram och svara eller så fråga efter frivilliga (brukar va många). 

Tips är som i videoklippet att du placerar dig vid ipPaden och eleven trycker med sina fingrar på rätt alternativ på projektorduken/tavlan. Punkt 3 går ju även att använda om enbart pedagogen har tillgång till en iPad.

Direktlänk till uTalk Svenska i Appstore

Share this Story

Related Posts

One Comment

 1. Yrsa Win

  augusti 18, 2018 at 01:32

  Riktigt bra tips.
  Kan man få lite information om hur väl appen har fungerat?
  Finns det kanske någon statistik insamlad så att vi vet detta nu när det har gått fyra år?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Prenumerera på Sfipaddan via Email

Skriv in din e-postadress i fältet nedan för att prenumerera på Sfipaddan och få notiser när nya inlägg görs via e-post.

Gör som 1 153 andra, prenumerera du med.

Följ Sfipaddan på Twitter

Pinterest

Flipped Classroom – det omvända arbetssättet

Facebook

Twitter

Google Plus

Follow Me on Pinterest
 • Nio appar för att lära sig svenska

  Pinned: 23 Feb 2015
 • Sfichatt: ett nytt och annorlunda lärarrum!

  Pinned: 15 Feb 2015
 • Sfipaddan.se behöver din hjälp!

  Pinned: 6 Oct 2014
 • Sfipodd: gratis poddradiotjänst för sfi-studerande + intervju med projektledaren Olga Carlberg.

  Pinned: 14 Sep 2014
 • I detta inlägg presenterar jag ett urplock av de sfi-bloggar som finns ute på nätet (de flesta har jag hittat i olika Facebook-grupper). Det har blivit populärt att ha en klassblogg för att publicera all möjlig information till sina elever. Har du planer på att starta en egen blogg för er klass? Då kan detta inlägg vara bra, för att se hur andra byggt upp sina bloggar för att få idéer eller inspiration.

  Pinned: 4 Sep 2014
 • Två gratisverktyg för skärmdumpar och filmer

  Pinned: 13 Aug 2014
 • I det femte avsnittet av Sfi-podden med livshistorier berättar Moe Asraei sin historia. Moe är 29 år, han flyttade från England när han var 10 år och har sedan dessa bott i bland annat Dubai och Iran. Nu bor han i Sverige dit kärleken förde honom. Moe berättar om sina erfarenheter av att bo, resa, arbeta och studera i olika länder.

  Pinned: 9 Jun 2014
 • Tidigare har det största fokuset varit på appar som går att använda i undervisningen. Detta inlägg är mer inriktat på vilka appar pedagoger kan använda för att förenkla eller utveckla undervisningen. Jag har tidigare satt ihop detta paket till kunskapsplattan.se, så ni hittar även paketet där. Självklart finns det ännu fler användbara appar som pedagoger kan använda men med dessa nio bör ni kunna göra det mesta med era iPads som filmklipp, dokument, presentera,lagra filer osv.

  Pinned: 24 May 2014
 • Prenumerera på Sfipaddans nyhetsbrev!

  Pinned: 20 May 2014
 • Josefin Barkelius

  Pinned: 17 May 2014